ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ – ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 31

Το κοκκινο ποταμι Επεισοδιο 31. Στη σπηλια, οι εγκλειστοι προσπαθουν να δουν αν υπαρχει λυση αλλα γρηγορα καταλαβαινουν οτι το μονο που τους μενει ειναι να πεθανουν. Ο Θεμης προτεινει να κανουν εξοδο πολεμωντας, ξεροντας οτι θα σκοτωθουν.

Το κοκκινο ποταμι Επεισοδιο 31. Η Χρυσανθη, με αλλους κατατρεγμενους, καταφευγει μαζι με το παιδι της Ιφιγενειας και του Μιλτου στο μοναστηρι που ειναι η Λουσιν. Οι δυο γυναικες γνωριζονται και η Λουσιν συγκλονιζεται μολις μαθαινει ποιας ειναι το παιδι. Την ιδια στιγμη, μεσα στην εκκλησια που ειναι εγκλειστες με ολους τους αλλους , η Σοφια εξομολογειται στην Ιφιγενεια οτι δεν θα αντεξει αλλο. Λιγο μετα, ο Μουρατ και αλλοι εξαγριωμενοι Τουρκοι πετουν στουπια με φωτια μεσα στην εκκλησια για να τους καψουν. Ο Χοτζας τρεχει με την Ειρηνη να τους σωσει και μετα απο συγκρουση με τον Μουρατ ανοιγει την πορτα. Οταν βγαινουν οσοι δεν πεθαναν, η Ειρηνη βλεπει εκπληκτη την μανα και της αδελφη της και οι τρεις γυναικες αγκαλιαζονται μετα απο καιρο. Μονο που η Σοφια δεν αντεχει μετα απο τοσες κακουχιες και λιγο αργοτερα πεθαινει.

Παραλληλα, στο στρατοπεδο των αιχμαλωτων ο Νικολαϊδης προσπαθει να πεισει τον Ονουρ Ασλαν οτι κινδυνευουν να πεθανουν ολοι απο τυφο, αν δεν μεταφερθουν σε νοσοκομειο οι αρρωστοι. Εκεινος θεωρει πως ο γιατρος εχει δολο και συνειδητα δεν βοηθαει να σωθουν οι Τουρκοι στρατιωτες, γι’ αυτο και τον βαζει κι αυτον με τους αλλους αιχμαλωτους.

Στο μεταξυ η Ιφιγενεια στελνει τηλεγραφημα με τον Χοτζα στον Ζαχαρωφ, στο Παρισι,  για να μαθει αν γνωριζει που ειναι ο Μιλτος.

Στη σπηλια, ο Θεμης, η Βασιλικη, η Ευγενια  και οι αλλοι αποκλεισμενοι καταλαβαινουν οτι οι Τουρκοι, που ειναι πολλοι, τους εχουν περικυκλωσει και δεν θα γλιτωσουν. Στο ρωσικο πανδοχειο, ο Νεγρεποντης ενημερωμενος απο τον Ζαχαρωφ, μεταφερει στον Μιλτο τα νεα της Ιφιγενειας κι αυτος αποφασιζει να φυγουν μαζι για να την βρουν. Στο στρατοπεδο ο Νικολαϊδης πιεζει τον Ονουρ να φυγουν απο εκει για να σωθουν και αν και τον πειθει, ο Τουρκος τον πυροβολει στα γονατα και μετα τον αφηνουν μονο και αβοηθητο.

Στο μεταξυ η Ιφιγενεια και η Ειρηνη αποφασιζουν να φυγουν μαζι προς την Σαντα και να ψαξουν για το παιδι. Ευχαριστουν τον Χοτζα για οτι εκανε κι αυτος αποφασιζει να τις βοηθησει ξανα στην φυγη τους.

Λιγο μετα, η Ιφιγενεια βλεπει τον Μιλτο που ερχεται να τη βρει και το ζευγαρι ενωνεται ξανα για να ψαξουν για τον μικρο. Οταν φτανουν στη Σαντα τα βλεπουν ολα καμενα και πανικοβαλλονται. Αλλα ενας ντοπιος τους λεει οτι οσοι γλιτωσαν εφυγαν προς το βουνο, για ενα μοναστηρι. Στο μεταξυ ο Κεμαλ καθαιρει και τον Ονουρ Ασλαν και τον Μεχμετ Καρταλ, θεωρωντας τους υπευθυνους για την ηττα και την συνθηκολογηση και τους προτεινει να φυγουν απο τη χωρα.

Τελος, στη σπηλια, οι εγκλειστοι προσπαθουν να δουν αν υπαρχει λυση αλλα γρηγορα καταλαβαινουν οτι το μονο που τους μενει ειναι να πεθανουν. Ο Θεμης προτεινει να κανουν εξοδο πολεμωντας, ξεροντας οτι θα σκοτωθουν.