ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ – ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 32 (τελευταίο επεισόδιο)

Το κοκκινο ποταμι Επεισοδιο 32. Ο Μιλτος πεφτει κατω εξουθενωμενος, ο Κερεμ τον πλησιαζει κι ενω ολοι περιμενουν να τον σκοτωσει, αυτος του κοβει τα δεσμα και του ψιθυριζει να φυγει…

Το κοκκινο ποταμι Επεισοδιο 32.Οι αποκλεισμενοι στη σπηλια, βρισκονται σε αδιεξοδο κι αποφασιζουν να δεχτουν την προταση της Ευγενιας και να βαλουν τελος στη ζωη τους, παρα να παραδοθουν η να σφαγιαστουν απο τους εχθρους.
Μεσα σε αυτο το κλιμα απογνωσης, ο Παναγιωτης ζητα απο τον παπα να τους παντρεψει με την Χαρα.

Η Ευγενια, αφου κοινωνησει, δινει το οπλο στον Θεμη για να ερθει το τελος απο το χερι του παιδιου της. Το ιδιο θα ζητησουν και οι υπολοιποι, επιλεγοντας ενα αξιοπρεπες τελος απο χερι «φιλου και αδελφου». Πριν μπουν οι Τουρκοι στη σπηλια ο Θεμης θα τραβηξει για τελευταια φορα τη σκανδαλη…

Στο μεταξυ ο Μιλτος και η Ιφιγενεια φτανουν στο μοναστηρι και βρισκουν τον μικρο Μιλτιαδη, αλλα και τη Λουσιν. Της ζητουν να τους ακολουθησει, ομως εκεινη αποφασιζει να μεινει στο μοναστηρι. Παραλληλα, η Ειρηνη -συνειδητοποιημενη πια- δηλωνει στον Χοτζα οτι θα παραμεινει στο πλευρο του.

Στην τουρκικη πλευρα, ο Κεμαλ προτεινει στον Κερεμ να τον ακολουθησει για τη δημιουργια μιας νεας Τουρκιας. Ο Κεμαλ αποφασιζει να κανει τον δικο του στρατο για να εξοντωσει τους Ελληνες και τους Αρμενιους και παιρνει ως συνεργατη του και τον Οσμαν.
Στο μοναστηρι, ο Γρηγοριος παντρευει τον Μιλτο με την Ιφιγενεια, με παρανυμφο τον μικρο Μιλτιαδη και κουμπαρα την Λουσιν. Το ζευγαρι σχεδιαζει να βρει την οικογενεια του Μιλτου και στη συνεχεια να φυγει για το Παρισι. Φτανουν στην Αμισο, βρισκουν καταλυμα σε ξενοδοχειο, και ο Μιλτος πηγαινει στο σπιτι του να βρει τους δικους του. Εκει τον βλεπει ο Οσμαν. Τον ακινητοποιει με το οπλο και του ανακοινωνει πως οι δικοι του δεν ζουν πια. Ο Μιλτος καταφερνει να ξεφυγει και μετα απο αγρια καταδιωξη φτανει στο ξενοδοχειο για να παρει την Ιφιγενεια και τον μικρο. Εκει ενας γαλλος αξιωματικος αποφασιζει να τους βοηθησει να διαφυγουν, αφου εχουν γαλλικα διαβατηρια.

Το ζευγαρι με τον μικρο πηγαινει προς το λιμανι και στη διαδρομη βλεπει το πληθος που ακουει τον Κεμαλ, ο οποιος ξεσηκωνει τους Τουρκους εναντια στους Ποντιους και τους Αρμενιους. Προς μεγαλη τους εκπληξη, εκει βρισκεται και ο Κερεμ.
Στο τελωνειο, λιγο πριν μπουν στο καραβι, ενας Τουρκος αναγνωριζει τον Μιλτο και τρεχει να ειδοποιησει τον Οσμαν. Ο Οσμαν , ο μουτασεριφης και ο Οντουρ καταφτανουν και υποστηριζοντας οτι ο Μιλτος, η Ιφιγενεια και ο μικρος ειναι Ελληνες, απαιτουν να τους παραδωσουν. Ο Μιλτος, βρισκομενος σε αδιεξοδο, ομολογει οτι δεν ειναι Γαλλος, ζητωντας απο τον αξιωματικο να σωσει την Ιφιγενεια και το παιδι. Μεσα στο σουσουρο, η Ιφιγενεια και ο μικρος καταφερνουν να μπουν στο πλοιο, ενω ο Μιλτος συλλαμβανεται.

Αργοτερα, μαζι με αλλους μελλοθανατους οδηγειται σε πορεια εκτελεσης. Περνουν απο ενα ποταμι που εχει γινει κοκκινο απο ανθρωπινο αιμα οταν ο Μιλτος βρισκει τη δυναμη και αρχιζει να χορευει τον πυρριχιο, παρασυροντας και τους αλλους. Λιγη ωρα μετα ο Μιλτος πεφτει κατω εξουθενωμενος, ο Κερεμ τον πλησιαζει κι ενω ολοι περιμενουν να τον σκοτωσει, αυτος του κοβει τα δεσμα και του ψιθυριζει να φυγει…