ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ – ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 25

Το κοκκινο ποταμι Επεισοδιο 25.Ο  Βαλης περνα απο ανακριση την Ιφιγενεια. Της συμπεριφερεται ταπεινωτικα και μετα της αποκαλυπτει πως γνωριζει οτι ειναι Ελληνιδα, πως οι γονεις του Αλι ειναι κρυπτοχριστιανοι αλλα και για τον μικρο Συμεων που κρυβουν.

Το κοκκινο ποταμι Επεισοδιο 25. Ο Αλι πεφτει στην παγιδα του Βαλη, ο οποιος τον κατηγορει για χριστιανο και προδοτη και μετα, με την βοηθεια του Μουρατ που στηνει σκηνικο ληστειας, τον δολοφονει εν ψυχρω. Κατοπιν και μετα απο συνεννοηση, ο Μουρατ πυροβολει τον Βαλη στο χερι ωστε να ειναι πειστικη η αποπειρα ληστειας.

Στο μεταξυ ο Μιλτος κατευθυνεται εφιππος προς το Ερζερουμ, ενω το καρο με το πτωμα του Αλι μπαινει στην πολη και ο Βαλης με τον Μουρατ ξεσηκωνουν τους Τουρκους προφασιζομενοι οτι δεχτηκαν επιθεση απο χριστιανους ληστες. Αρχιζει σοβαρη συρραξη που ευτυχως τερματιζεται με την παρεμβαση του Ρωσου διοικητη.

Oι γονεις του Αλι παιρνουν τη σορο του γιου τους για να πενθησουν. Η Ιφιγενεια σπαραζει με την θλιβερη ειδηση και την θεα του νεκρου. Μετα γινεται η κηδεια οπου ξανα ο Βαλης ξεσηκωνει τον κοσμο εναντια στους χριστιανους. Στο μεταξυ ο Μιλτος φτανει νυχτα στο Ερζερουμ και ψαχνοντας για την Ιφιγενεια μαθαινει απο εναν Ελληνα οτι ειναι η χηρα του Αλι. Το αλλο πρωι πηγαινει στο νεκροταφειο οπου βλεπει την Ιφιγενεια στον ταφο. Πριν την επανασυνδεση, τα αναπαντητα ερωτηματικα που ζητουν εξηγησεις θα ειναι πολλα.

Παραλληλα, στο ρωσοτουρκικο μετωπο του Νοτιου Καυκασου, ο Κερεμ προσπαθει ματαια να πεισει τον στρατηγο Ονουρ Ασλαν, οτι η μαχη ειναι αδιεξοδη και του προτεινει να υποχωρησουν. Εκεινος οχι μονο διαφωνει με την προταση αλλα τον απειλει οτι θα τον κρεμασει αν δεν υπακουσει στις εντολες του.

Στο μεταξυ η Σοφια και η Αριν αποχαιρετουν την Φατμα και τον Εμιρ και φευγουν για την Αμισο, συνεχιζοντας την προσπαθεια να βρουν τα κοριτσια τους. Στο μετωπο οι Τουρκοι ειναι αδυνατο να νικησουν και μεσα στον χαμο ο Κερεμ προσπαθει να σωσει τη ζωη του Ασλαν.

Ο Βαλης περνα απο ανακριση την Ιφιγενεια. Της φερεται ταπεινωτικα και μετα της αποκαλυπτει πως ξερει οτι ειναι Ελληνιδα, πως οι γονεις του Αλι ειναι κρυπτοχριστιανοι αλλα και για τον μικρο Συμεων που κρυβουν.