ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ – ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 26

Το κοκκινο ποταμι Επεισοδιο 26. Ο Μιλτος συλλαμβανεται ξανα. Η Σοφια ξανασυναντιεται με την Ιφιγενεια, που θρηνει για τον μικρο Συμεων.

Το κοκκινο ποταμι Επεισοδιο 26. 

Ο γιατρος Νικολαιδης εγχειριζει τον τραυματισμενο Ασλαν, σωζοντας του τη ζωη, περιμενοντας ως ανταλλαγμα να βρεθει και να σωθει η οικογενεια του, ομως εκεινος παραμενει πολυ εχθρικος και δειχνει αχαριστια. Ο γιατρος εξοργιζεται και στη συγκρουση τους παρα λιγο να τον σκοτωσει. Η Σοφια και η Αριν φτανουν στο σπιτι Παυλιδη και μαθαινουν απο την Ευγενια οτι ο Μιλτος ζει και εχει φυγει για το Ερζερουμ. Στο μεταξυ η Ιφιγενεια πιεζει τον Μιλτο και τους γονεις του Αλη να φυγουν απο την πολη, αλλα ξαφνικα διαπιστωνουν οτι ο μικρος Συμεων εχει εξαφανιστει. Ο μικρος εχει παει στον ταφο του Αλη, ομως ο Μουρατ τον ακολουθει και παρουσιαζεται μπροστα του. Ωρες μετα ο Νεντιμ και η Μελικε βρισκουν σκοτωμενο το αγορακι. Μετα απο αυτο αποφασιζουν να φυγουν οριστικα απο την πολη.
Η Σοφια και η Αριν συνεχιζουν την ερευνα για τα κοριτσια τους και ο Θεμης τους δινει κι ενα οπλο για προστασια.

Στο μεταξυ, ενω Μιλτος, Ιφιγενεια και Μελικε ετοιμαζονται για αναχωρηση, ο Βαλης αντιλαμβανεται τις προθεσεις τους. Απειλει τη Μελικε, εκεινη πιανει ενα μαχαιρι για να του επιτεθει, αλλα αυτος την αφοπλιζει. Τοτε εμφανιζεται ο Μιλτος, οι δυο αντρες παλευουν κι ενω ο Μιλτος τον χτυπαει αλυπητα, ο Βαλης τραβαει οπλο και μετα βγαινει απο το σπιτι φωναζοντας εναντιον της οικογενειας κι λεγοντας οτι ειναι κρυφοχριστιανοι. Απειλητικο πληθος συγκεντρωνεται εξω απο το σπιτι, χτυπωντας την πορτα και ο Μιλτος το σκαει για να γλιτωσει, ομως πεφτει πανω στον οπλισμενο Μουρατ. Εκεινη τη στιγμη εμφανιζονται Ρωσοι στρατιωτες, οι οποιοι και τον συλλαμβανουν.

Τον φυλακιζουν στο κρατητηριο του κυβερνητικου κτιριου ενω ο Νεντιμ αποφασιζει να παρακαλεσει τον Ρωσο διοικητη να τον αφησουν. το μεταξυ οι ληστες πουλανε την Ειρηνη και την Λουσιν σε δυο αντρες και τα κοριτσια χωριζονται. Την Ειρηνη την αγοραζει ενας ευγενικος Χοτζας, τη Λουσιν ενας αγροικος που την βιαζει. Ο Νεντιμ αποτυγχανει να αποφυλακισει τον Μιλτο, ο οποιος τον παρακαλει να παρει την Μελικε, την Ιφιγενεια και το μωρο και να φυγουν αμεσως μακρια. Αναζητωντας τις κορες τους, η Σοφια και η Αριν μπαινουν στο Ερζερουμ και βλεπουν τυχαια τον Βαλη. Η Αριν τον αναγνωριζει ως αυτον που σκοτωσε τους γονεις της και τραβαει το οπλο για να τον σκοτωσει, αλλα η Σοφια την εμποδιζει. Αυτος δεν το αντιλαμβανεται αλλα οι δυο γυναικες του κινουν την περιεργεια και ρωταει γι’ αυτες και αν τις ξερουν. Εκεινες ρωτωντας στην πολη φτανουν στο πατρικο του Αλη και η Σοφια βρισκεται επιτελους με την Ιφιγενεια.