ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ – ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 24 (νέο)

Το κοκκινο ποταμι Επεισοδιο 24. Ο Βαλης ζηταει απο τον Αλη να μεταφερει μαζι του λεφτα απο φορους στην Πολη, για να μην πεσουν στα χερια των Ρωσων. Αρχικα ο Αλη αρνειται, αλλα ο Βαλης επιμενει και εκεινος υποχωρει.

Το κοκκινο ποταμι Επεισοδιο 24. Η Βασιλικη προσπαθει να δωσει τελος στη ζωη της μην μπορωντας να αντεξει την ντροπη και την στεναχωρια που βλεπει στο προσωπο του Θεμη, ενω ο Αλη ετοιμαζεται να φυγει για μια επικινδυνη αποστολη. H Ιφιγενεια θεωρει πλεον οτι ειναι η γυναικα του Αλη και αποφασιζει να γυρισει σελιδα στη ζωη της. Προσπαθει να ειναι τρυφερη μαζι του και να ζησει μια κανονικη ζωη διπλα του, αγνοωντας φυσικα οτι ο Μιλτος ζει.

Στο μεταξυ απειλειται συρραξη στα χωραφια των Παυλιδηδων, επειδη οι Τουρκοι αρνουνται να τα επιστρεψουν στους νομιμους κατοχους. Η Βασιλικη, προσπαθωντας να βρει μια λυση, τους προτεινει να δουλεψουν εκει αφου τα επιστρεψουν, καθως η γη εχει ρημαξει και χρειαζεται πολλα χερια. Εκεινοι τελικα συμφωνουν. H Βασιλικη εξομολογειται στην Ευγενια πως ειναι εγκυος, πολυ φοβισμενη καθως εχει ερωτηματικα για το αν το μωρο ειναι του Θεμη η του Μουσταφα που τη βιασε. Δεν ξερει αν πρεπει να κρατησει αυτο το παιδι, αλλα η Ευγενια διαφωνει και την προτρεπει να μην το ριξει.

Ο Βαλης ζηταει απο τον Αλη να μεταφερει μαζι του λεφτα απο φορους στην Πολη, για να μην πεσουν στα χερια των Ρωσων. Αρχικα ο Αλη αρνειται, αλλα ο Βαλης επιμενει και εκεινος υποχωρει.

Η Βασιλικη λεει στον Θεμη οτι ειναι εγκυος, ενω μοιραζεται τον φοβο της για την πατροτητα του μωρου. Ο Θεμης αναστατωνεται και φευγει ταραγμενος απο το σπιτι, εχοντας μπει σε πολυ μεγαλο διλημμα για το αν πρεπει να κρατησουν το παιδι η οχι. Η Βασιλικη, σε απογνωση, αποφασιζει να βαλει τελος στη ζωη της.

Η Ιφιγενεια διαφωνει στο να φυγει ο Αλη για την Κωνσταντινουπολη, φοβαται για τη ζωη του και προσπαθει να τον μεταπεισει. Αυτος δεν μπορει να κανει πισω αλλα της υποσχεται να παραιτηθει μολις φτασει στην Πολη. Στο μεταξυ ο Μιλτος ταξιδευει κρυφα με ενα πλοιο στην Μαυρη θαλασσα και καταφερνει να φτασει σωος στο σπιτι των δικων του, οπου συναντα τον αδερφο και την μανα του. Τους λεει οτι αποφασισε να παει στο Ερζερουμ και να ψαξει να βρει την Ιφιγενεια.

Εντωμεταξυ, η Φατμα προτεινει στη Σοφια και την Αριν να μεινουν μαζι τους και να δουλεψουν εκει οσο ψαχνουν να βρουν τις κορες τους επειδη ο Εμιρ ξερει πολυ κοσμο και κατι μπορει να μαθει γι’ αυτες.